ponedeljek, 15. november 2010

Naročanje knjig iz tujine brez uporabe kreditnih kartic

Slovenski bralec, ki želi naročiti tuje knjige, ima za to kar nekaj možnosti. Najbolj pogosta možnost je nakup knjig preko spletne knjigarne Amazon.com, kjer so cene knjig precej ugodne (drugih artiklov, ki so sicer tudi zanimivi, v Slovenijo ni mogoče naročiti). Objavljeni ceni je potrebno prišteti še stroške dostave in carine, saj knjige pošilja ameriški Amazon. Zato kar nekaj bralcev raje naroča pri 'evropskih' Amazonih, npr. Amazon.co.uk ali Amazon.de. Stroškov carine tukaj seveda ni, saj knjige pošilja podjetje iz EU, kjer se blago zaradi skupnega evropskega trga ne carini. Cene knjig v evropskih Amazonih so nekoliko višje ad amriškega, ostanejo pa še stroški poštnine, ki so kljub bližini držav, iz katerij se knjige pošiljajo, kar visoki. Poleg najbolj znane knjigarne obstaja še nekaj drugih, npr. Bookdepository, ki ponuja brezplačno poštnino, ali Abebooks, ki ponuja knjige več prodajalcev. Pred nekaj meseci je podjetje Mihov.com spletne storitve d.o.o. slovenskim bralcem ponudilo novo spletno knjigarno Bestseller.si, ki preko že omenjene knjigarne Bookdepository omogoča naročilo knjig po zelo konkurenčnih cenah ter brezplačno dostavo v Slovenijo.

Vse omenjene spletne knjigarne pa imajo med seboj nekaj skupnega, in sicer načine plačil. Za uspešen nakup mora biti kupec imetnik katere izmed kreditnih kartic (najbolj razširjene v Sloveniji so Mastercard (Eurocard), Visa, Diners in American Express), ob nakupu pa mora številko kartice zaupati prodajalcu. V Sloveniji kreditne kartice še niso tako razširjene med kupci, kot v tujini, pa tudi marsikdo kljub varnosti nakupa ne zaupa toliko, da bi na spletnih straneh vpisoval številko svoje kartice.

Ker je kupcev, ki jim je plačevanje preko spleta še preveč tvegano, veliko, smo v podjetju Mihov.com d.o.o. razvili edinstven način, preko katerega lahko kupujete knjige iz tujine s preprostim nakazilom sredstev na račun slovenskega podjetja. Namesto vpisovanja številke kreditne kartice uporabite svojo spletno banko ter opravite nakazilo, kot ga za plačevanje drugih položnic. Knjige bomo za vas naročili takoj, ko prejmemo plačilo.

Postopek je preprost: obiščite spletno knjigarno Bestseller.si, izberite želene knjige, ter nam seznam pošljite po elektronski pošti. Pripravili bomo predračun, in ko ga plačate preko spletne banke, takoj naročili knjige na vaš naslov. Knjige so iz Velike Britanije običajno dostavljene v 4 - 6 delovnih dneh.

Izkoristite priložnost spletnega nakupa knjig iz tujine tudi v primeru, ko ne želite vpisovati številke kreditne kartice! O novosti obvestite svoje prijatelje, najboljše kar preko skupine Bestseller.si v družabnem omrežju Facebook.


Ni komentarjev:

Objavite komentar