ponedeljek, 28. marec 2011

Google Image Chart Editor za preprosto izdelavo grafikonov

V enem izmed prejšnjih prispevkov sem pokazal, kako lahko ustvarjate spletne diagrame s pomočjo orodja Google Chart Tools. Ogledali smo si možnost, kako se diagram sestavi s pomočjo urejanja URL naslova in nizanjem parametrov, ki vplivajo na izris grafikona.

Google je razvil in dal v poskusno rabo orodje Google Image Chart Editor (tudi Chart Tool), s pomočjo katerega lahko diagrame ustvarjate preko spletne aplikacije. Uporaba je preprosta, saj skoraj vse parametre lahko 'poklikate', torej izberete iz ponujenih možnosti oziroma vpišete želene podatke. Predogled grafikona se osvežuje z vsako menjavo polja, tako da rezultate svojega dela lahko sproti preverjate. Kot končni rezultat - grafikon - vam orodje nudi ali kopiranje URL naslova, kjer se izdelan grafikon naloži, ali HTML kodo, ki jo lahko vstavite v spletno stran ali poštno sporočilo.

Google Chart Tools, ki je bilo že prej mogočno spletno orodje, je z orodjem Image Chart Editor postalo uporabno še za širše množice, ki niso IT strokovnjaki ali nimajo želje urejati parametrov v naslovih URL.

Ni komentarjev:

Objavite komentar