petek, 22. julij 2011

Google ukinja več storitev

Po precej uspešni objavi družabne storitve Google+ (Google Plus) so pri Googlu objavili, da se bodo v prihodnosti bolj posverili fokusiranju in postavljanju prioritet pri naboru storitev, ki jih ponujajo. V praksi to pomeni, da bodo zmanjšali nabor storitev, ki jih ponujajo strankam. Namen ukinjanja storitev naj bi bila možnost boljšega osredotočanja na njihove temeljne storitve (iskanje in oglševanje), na storitve, ki jih uporablja veliko število ljudi in so zelo popularne (Youtube, Android, Chrome) ter na nekatere nove storitve (Google+, Commerce, Local).

Tudi dejansko so pri Googlu že začeli z večjimi spremembami. Poleg sprememb grafičnega izgleda svojih aplikacij so začeli tudi z ukinjanjem storitev, ki pri uporabnikih niso popularne, pri Googlu zanje ne vidijo prihodnosti ali pa imajo s področjem drugačne načrte. V preteklem obdobju so ukinili naslednje storitve:

  • Google Health
  • Powermeter
  • Google Toolbar for Firefox
  • Google Labs
  • Google Directory
Ukinjanje storitev se je dogajalo tudi že pred letošnjo napovedjo. Kljub temu pa je bila količina ukinjenih storitev veliko manjša. Med najbolj opisovanimi, priljubljenimi ali storitvami z največjimi pričakovanji, ki so bile ukinjene,  so bile tudi Google Wave, Google Notebook, Lively, Google Answers in druge.


Precej verjetno je, da se bodo storitve, ki do sedaj niso imele Googlovega imena, preimeovale ali kako drugače zlile z drugimi storitvami - vsaj tiste popularnejše, ki jih ne bodo ukinili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar