sreda, 25. januar 2012

Z marcem novi pogoji uporabe Googlovih storitev

Google pripravlja nov pravilnik o zasebnosti uporabnikov njihovidh storitev, ki bo stopil v veljavo 1.3.2012. Z razliko od dosedanjih pravilnikov, ki so pisani za vsako storitev posebej (zato jih je več kot 60!), bo novi veljal za vse storitve.

Poleg pravilnika o zasebnosti bodo začeli veljati tudi novi pogoji uporabe storitve. Ni odveč omeniti, da se s pogoji uporablja vsak njihov uporabnik - če se ne strinja, storitve namreč ne sme uporabljati.

Za uporabnike, ki jih skrbi zasebnost in lastnina stvari, ki jih deli, z Googlom, je morda najpomembnejši prvi odstavek člena "Vaša vsebina v naših storitvah":
"Nekatere storitve omogočajo, da pošljete svojo vsebino. Na tej vsebini obdržite vse pravice intelektualne lastnine. Na kratko, kar je v vaši lasti, tudi ostane vaše."
Za uporabnike, ki Googlove storitve uporabljajo v poslovne (ali pridobitne) namene in bi njihova ukinitev pomenila grožnjo obstoja, pa prvi odstavek člena "Spreminjanje in ukinitev naših storitev":
"Storitve stalno spreminjamo in izboljšujemo. Funkcije ali možnosti lahko dodajamo ali odstranjujemo, prav tako pa lahko začasno ali trajno ukinemo celotno storitev."
Za objavo pravilnika in pogojev uporabe so pripravili posebno spletno stran Politike in načela, ki poleg pravnih besedil odgovaja tudi na pogosta vprašanja uporabnikov. Pohvalno, da je stran dosegljiva v slovenskem jeziku.


Ni komentarjev:

Objavite komentar