ponedeljek, 6. julij 2015

Consumer Barometer 2015 - raziskava spletnega vedenja in nakupnih navad Slovencev

Pred dnevi je izšla nova različica Potrošniškega barometra, kakor Google imenuje objavo izsledkov raziskave trga s poudarkom na spletnem in elektronskim potrošništvom. Consumer Barometer 2015 vsebuje podatke tudi za Slovenijo in slovenske kupce, tako da predstavlja poleg podatkov Statističnega urada o informacijski družbi enega glavnih virov informacij o razširjenosti in uporabi spletnih tehnologij ter nakupovalnih navad Slovencev.

Consumer Barometer je dragocen vir podatkov tudi v primerih, ko želimo "napovedovati prihodnost", saj lahko slovenske razmere primerjamo z razvitimi trgi in lažje ocenimo, kako se bomo potrošniki obnašali čez nekaj let.

Raziskava vsebuje več kot deset področij in nudi odgovore na več deset vprašanj. Tako lahko izvemo, da Slovenci pri nakupovanju od lokalnih podjetij splet uporabljamo za raziskavo trga (v 96 odstotkih), za dejansko izvedbo nakupa pa le v 27 odstotkih. V primerjavi z Veliko Britanijo je to malo, saj tam nakup online opravi 46 odstotkov ljudi. Strokovnjaki, ki se ukvarjajo s trženjem in delujejo na konkretnih področjih, pa bodo s pridom uporabili podatke po dejavnostih. V podatke je namreč mogoče vrtati po sedmih vertikalah, me drugimi tudi turizem, prehrana in zdravstvo.

Kateri podatek pa je vam najbolj padel v oči?

Ni komentarjev:

Objavite komentar