sreda, 22. julij 2009

Delavnica optimizacije spletnih strani

Pravkar mi je pod roke prišel marketinški material za delavnico optimizacije spletnih strani, oziroma drugače, vabilo, da na internetu postanete vidni. V oči me je najbolj zbodla cena delavnice: za tri dni je z davkom potrebno odšteti nekaj več kot 700 evrov! V času delavnice poleg teoretičnega dela udeleženci izdelajo spletno stran, podjetje pa jim jo brezplačno gostuje eno leto.

Zmotili sta me dve stvari. Oseba, ki delavnico vodi, je pred tem že izvajala delavnice na isto temo. Ene izmed njih se je udeležila tudi sodelavka, ki pa se je z delavnice vrnila zelo razočarana. Nivo komunikacije pod nivojem, nivo novo pridobljenega znanja praktično enak nič, reklame za spletne strani in storitve v lasti predavatelja oziroma organizatorja pa ogromno. Nič čudnega, da je strokovnjak, ki je prišel na seminar kot udeleženec, prizorišče zapustil že prvo uro.

Druga moteča stvar pa je cena delavnice, ki je vsekakor pretirana. Delavnice, ki jih izvajajo podjetja, ki se profesionalno ukvarjajo z izobraževanji, imajo nastavljene cene nekje od 100 do 200 evrov za enodnevne delavnice. Če gre za večdnevne, se cena ustrezno spusti. Res pa je, da pri tem ne ponujajo brezplačnih storitev v realni vrednosti okoli 50 evrov...

Podjetja oziroma osebe, ki delavnico izvaja, na tem mestu nimam namena imenovati, saj ne želim izvajati nelojalne konkurence - tudi moje podjetje se namreč ukvarja z optimizacijo spletnih strani in bogato znanje in izkušnje rade volje delimo s strankami. Povem lahko le to, da zgoraj opisano delavnico izvaja eno vidnejših oziroma najbolj samohvalnih podjetij (spletnega) marketinga v Sloveniji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar