petek, 18. september 2009

Globalizacija tudi v Sloveniji

Ste se kdaj vprašali, kdo so vaše stranke? To verjetno veste. Ste se kdaj vprašali, kdo bi lahko bile vaše stranke? Tudi to verjetno vsaj okvirno veste. So vaše potencialne stranke iz Slovenije? Najverjetneje.

Ste kdaj pomislili, da bi med vaše potencialne stranke vključili tudi tujce? Če se ukvarjate s prodajo izdelkov ali storitev preko spleta, je ta cilj dokaj enostavno dosegljiv. Spletne strani morate prevesti in ustrezno prilagoditi na tujo (ali mednarodno) kulturo, ponuditi katerega izmed načinov spletnega plačevanja (npr. kreditne kartice ali Paypal, katerega vam v vašo spletno stran lahko integrira tudi naše podjetje), pridobiti večje število "globalnih" obiskovalcev (ukvarjamo se tudi z optimizacijo strani za tujino), imeti odličen izdelek - in prodaja lahko steče! Se sliši preveč preprosto? Iz enega samega razloga: ker je resnično preprosto.

Sam se vsakič razveselim, ko prodam licenco za katerega izmed svojih shareware programov v Avstralijo (kot danes), v Puerto Rico (kot tri dni nazaj) ali na Češko (kot na začetku meseca).

Ni komentarjev:

Objavite komentar