petek, 1. oktober 2010

Mihov.com spletne storitve d.o.o.

Danes, 1. oktobra, sem začel z delom v novi službi. Ustvaril sem svoje podjetje Mihov.com spletne storitve d.o.o. in od danes sem v podjetju tudi polno zaposlen. Uresničil sem dolgoletne sanje, ki mi bodo omogočile, da se bom s svojim delom osredotočal na stvari, za katere mislim, da jih je potrebno narediti, stvari, ki me veselijo ter stvari, za katere mislim, da so pomembne. Prav tako bom lahko svojo osebno rast usmerjal v smereh, ki me veselijo, v katerih sem dober in pri katerih se dobro počutim.

To dejanje je korak v pravi smeri, ki sem jo nevede začrtal že (daljnega) leta 1997, ko sem na spletu objavil svoj prvi program in ga ponudil na voljo vsem zainteresiranim. Mihov HTMLjar sem objavil na strani, ki je kasneje postala znana kot Mihovi programčki (oziroma angleško Miha’s utilities - Mihov Freeware). Danes je na tej strani na voljo več kot 20 večinoma brezplačnih ter peščica plačljivih programov, ki si jih je v zadnjih letih na svoj računalnik preneslo več kot 5 milijonov uporabnikov z vsega sveta. Svojo pot sem logično nadaljeval z izdelavo predstavitvenih spletnih strani za najbolj priljubljene programe (Image Resizer, Picture Downloader, Mail Sender in druge), vzpostavitvijo posebne blagovne znamke za svoje poskusne (shareware) programe, imenovano Magic Project Software ter z zagonom blagovne znamke Cool Circles Software, kjer pa dela nikoli nisem zares končal v obsegu in kakovosti, kot sem nameraval. Na tej poti sem nabral veliko znanja o freeware in shareware trgih, o oblikovanju spletnih strani, o optimizaciji spletnih strani za iskalnike ter o spletnem marketingu. Ko sem diplomiral iz računalništva in informatike sem se zaposlil in začel delati pri velikem slovenskem računalniškem podjetju. V več kot sedmih letih, kolikor sem tam delal, sem pridobil veliko znanja s področja vodenja projektov razvoja velikih spletnih aplikacij, dela v slovenski državni upravi, vodenja ekipe razvijalcev programske opreme, sistemskih analitikov in testerjev. Ves ta čas sem poskušal ohraniti, nadgrajevati in razvijati znanje, ki sem ga imel o spletu, za kar lahko rečem, da mi je uspelo.

Z leti trdega dela je moja želja po samostojni poti, ki sem jo začel leta 1997, v meni počasi rasla. Imel sem veliko idej in zamisli, za katere pa običajno nisem imel ne časa ne energije, da bi jih izvedel, želje po njihovi izvedbi pa so bile iz dneva v dan večje. Zato sem se tudi odločil, da postanem podjetnik, da uporabim svoje izkušnje ter preizkusim svoje znanje tudi v poslovnem svetu. Leta 2009 sem uspešno zaključil magistrski študij s področja poslovne informatike, kjer sem pridobil dodatno teoretično poslovno znanje, ki ga podjetnik potrebje za uspešen zagon podjetja. Ustanovil sem svoje podjetje, zaključil delo v podjetju, kjer sem delal do tedaj ter si privoščil dolge počitnice, s katerimi sem si povrnil izgubljeno energijo ter dobil nov zagon.

V tem trenutku je težko napovedati, v katero smer bo šla moja pot v prihodnosti. Osredotočil se bom na razvoj svojega podjetja ter na stabilno rast, ki jo bom usmeril v področja, ki me veselijo. Podjetje bo ponujalo storitve, pri katerih sem dober: reševanje problemov s pomočjo po meri izdelane programske opreme, optimizacija spletnih strani za iskalnike, vodenje spletnih projektov, razvijanje idej za spletne projekte ter spletni marketing. Naštete stvari bodo glavna usmeritev podjetja za vsaj pol leta. Če potrebujete take ali podobne storitve, nas brez oklevanja kontaktirajte. Obljubim, da bomo zagotovili vrhunske storitve ter pozitivno izkušnjo.

Upam in verjamem, da bo moj prvi dan kot samozaposleni zabaven in produktiven ter da bo predstavljal trden temelj za mnogo, mnogo uspešnih dni, ki so še pred mano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar