ponedeljek, 16. julij 2012

Android 4.1 Jelly Bean že v Sloveniji

Na Googlovi konferenci IO 2012 so napovedali izid nove različice operacijskega sistema Android za mobilne telefone. Novo različico 4.1 so poimenovali "Jelly Bean", izšla pa naj bi v sredini julija. Sredina julija je tukaj, nadgradnja pa prav tako. Od 12.7.2012 naprej so začela prihajati poročila o posodobitvah iz Amerike, danes lahko potrdim, da imamo Android 4.1 že v Sloveniji.


Nadgradnja, ki se na telefon naloži preko podatkovne povezave (OTA - Over The Air update) je velika okoli 160 MB in se prenese le preko brezžičnih omrežij (da ne bi povzročila velikih stroškov, če bi se prenesla preko mobilnih). Ko se naloži, telefon uporabnika obvesti, da je nadgradnja na voljo ter mu ponudi, da ponovno zažene telefon in s tem namesti nadgradnjo. Po nekaj minutah se telefon prebudi z novo različico  operacijskega sistema in novimi funkcionalnostmi.


V mojem primeru - imam telefon Galaxy Nexus, na katerem je še do nedavnega tekel Android 4.0.4 - se je obvestilo o nadgradnji pojavilo danes popoldne. Slika zaslona O telefonu, iz katerega je razvidna uspešna nadgradnja na Android 4.1.1, pove več kot tisoč besed.
Lastniki telefonov Galaxy Nexus v Sloveniji lahko posodobitve pričakujete v kratkem, lastniki naprav drugih proizvajalcev (med drugim tudi lastniki popularnih modelov Samsung Galaxy S2 in S3) pa boste na posodobitve morali počakati in upati, da jih tudi dejansko dobite.Ni komentarjev:

Objavite komentar