četrtek, 28. junij 2012

Googlove novosti s konference IO 2012 - drugi dan

Začel se je drugi dan Googleove konference IO 2012. Že samo na prvem dnevu je bilo predstavljenih veliko Googlovih novosti, ki jih bomo videli in uporabljali v prihodnjih dneh in mesecih. Trend predstavitev novosti se je nadaljeval tudi danes.

Google Drive
Google Drive (Google Pogon) je od danes na voljo tudi za naprave z iOS in za prenosnike Chromebook. V prezentaciji so pokazali, kako je mogoče po dokumentih iskati tudi takrat, kadar le-ti niso tekstovni. Poleg prepoznave besedil omogoča tudi prepoznavo vsebine slik - v predstavitvi je Drive našel slike piramid.

Google Docs offline
Google Docs (Google Dokumenti) od danes v načinu brez povezave omogočajo tudi urejanje besedil. Zaenkrat le besedila, kasneje baje tudi preglednice in predstavitve.

Chromebook...
...bo odslej v Ameriki na voljo v fizičnih trgovinah Best Buy, v Veliki Britaniji pa v fizičnih trgovinah Dixons. Spomnimo, do sedaj je bilo Chromebooke mogoče kupiti le preko spleta - brez možnosti v živo preveriti, če se vam koncept dopade.
Chromebook je prenosni računalnik, na katerem teče operacijski sistem Chromium - operacijski sistem, zgrajen okoli brskalnika.

Google Compute Engine
Današnja novost je nova storitev Google Compute Engine, ki predstavlja infrastrukturo kot storitev (Infrastucture as a Service) - IaaS. Compute Engine ponuja virtualne stroje kot storitev in je dopolnitev storitvi App Engine. Z njo želi Google zmanjšati stroške strojne opreme ter surove računske moči ter jo narediti bolj dosegljivo. V predstavitvi so pokazali aplikacijo, ki je tekla na 600.000 jedrih.
Compute Engine je trenutno v fazi omejenega predogleda.


Udeleženci konference so ob koncu predstavitve novosti prejeli vsak svoj Chromebox.





Ni komentarjev:

Objavite komentar