sreda, 17. oktober 2012

Nadgradnja na Android 4.1.2

Nazadnje sem pisal o tem, da je Android 4.1 že na voljo v Sloveniji. Nadgradnjo so prejele Googlove naprave, in sicer na različico 4.1.1. Naprave drugih proizvajalcev so na nadgradnje morale počakati, saj običajno želijo proizvajalci sistem prilagoditi svojim (bolj ali manj uporabnim) razširitvam osnovnega sistema. Tako so tudi Samsungove naprave pred kratkim že začele z nadgrajevanjem na Jelly Bean (Android 4.1).

Google pa medtem ni počival. Napovedali so še letošnji izid različice Android 4.2, "potihem" in brez pompa pa so izdali nadgradnjo na Android 4.1.2. Kot so poročali spletni mediji, naj bi nadgradnja prišla najprej na tablice Nexus 7 (kar se je v začetku meseca oktobra tudi zgodilo), kasneje pa še na telefone Galaxy Nexus. No, ta kasneje se je zgodil precej prej, kot se je ugibalo, saj smo nadgradnjo prejeli že včeraj. Tudi v Sloveniji, kar kaže na to, da jo je Google objavil neodvisno od lokacije uporabnika ali nakupa telefona.

 

Nadgradnja poteka tekoče in brez zapletov. Po namestitvi in ponovnem zagonu tablice ali telefona se izvede še operacija, ki je pri dosedanjih nadgradnjah ni bilo: optimizacija aplikacij. Optimizacija se izvede na vseh nameščenih ter tudi na nekaj sistemskih aplikacijah. Uporabnik razlike ne vidi, šlo pa naj bi za pohitritev delovanja.

Kaj posodobitev na Android 4.1.2 prinaša? Google nas skupaj s posodobitvijo na kratko obvešča, da prinaša izboljšano delovanje, stabilnost in odpravo nekaterih napak. Med glavnimi razlogi za nadgradnjo naj bi bila nova različica čipa v novih tablicah Nexus 7 (kar za obstoječe lastnike ne predstavlja razlike), poleg tega pa prinaša še možnost ležečega domačega zaslona na tablicah.

Google svetuje, da si nadgradnjo naložite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar