torek, 9. februar 2016

Brezplačnih 2 GB prostora za Google Drive, saj je Safer Internet Day 2016!

Prav ste prebrali, Google podarja 2 GB prostora v Google Drive. Danes je Safer Internet Day 2016 in Google se je odločil, da nam v zameno za preverjanje varnostnih nastavitev podarijo 2 GB prostora v svoji oblačni storitvi Google Drive.

Kako do dodatnih 2 GB prostora?

Enostavno. Odprite stran za varnostne nastavitve svojega računa pri Google. Prijavite se s svojim geslom in pojdite skozi nastavitve. Preglejte svoje podatke za pozabljeno geslo, preverite od kod in iz katerih naprav ste se nazadnje prijavljali v Googlov račun, preverite katerim aplikacijam ste dali dovoljenja za dostopanje do vašega računa in podatkov v njem. Ko zaključite tretji korak, vam bo Google samodejno pripisal dodatnih 2 GB prostora v Google Drive k že obstoječi shrambi.

Stanje prostora v svojemu računu lahko preverite preko povezave Storage settings, kjer lahko vidite tudi, kateri paket trenutno uporabljate ali ga zamenjate.

Zakaj dodatnih 2 GB?

Podobno akcijo je Google objavil tudi lani. S preverjanjem nastavitev računa na pravi dan ste lahko povečali svojih brezplačnih 15 GB na 17 GB. Najlepša stvari pri tem pa je, da dodatni prostor ne poteče po določenem času, kot pri konkurenčnih storitvah. Tako ste lahko lani pridobili 2 GB, letos pa še dodatna dva, skupaj torej 4 GB. Če imate brezplačni račun s 15 GB prostora, ste ga tako lahko povečali že na 19 GB.

Pohitite, saj bo ponudba na voljo verjetno le današnji dan. Če objavo berete z zamudo, pa vam svetujem, da varnostne nastavitve svojega računa vseeno preverite - verjetno sicer ne boste prejeli 2 GB prostora brezplačno, boste pa boljše zavarovali svoj račun pred vdori.

Ni komentarjev:

Objavite komentar